Om oss

På Pierre Entreprenad vill vi vara din självklara partner inom byggentreprenader.

- Vi skapar idéer och förverkligar dem på ett noggrant och högkvalitativ vis. 
Oavsett vilket arbetsområde du tänker dig, eller hur förutsättningarna ser ut, är det alltid smidigast med färre aktörer på plats. Mindre missförstånd kan uppstå och tidseffektiviteten höjs markant. Vi på Pierre Entreprenad vill vara den enda aktören du vänder dig till. Med våra specialistavdelningar besitter vi expertkunskap inom allt från takarbeten och plåtslageri till betongrenovering och rivningsarbete. Genom vår värdefulla erfarenhet kan vi ta oss an de största och mest komplexa uppdragen utan att behöva nyttja underleverantörer. Det sparar dig tid och pengar, samtidigt som resultatet blir av högsta standard. 

Du som vänder dig till oss kan räkna med en stabil och trygg samarbetspartner, där vi värnar om att det ska finnas en ömsesidig omtanke och respekt i varje projekt. Det kan kännas som en djungel att ta sig igenom när beslut ska tas i komplexa uppdrag, men vi finns alltid här med rådgivning och lösningar.

Ny majoritetsägare

2021 den 5 januari förvärvade Storskogen majoriteten av aktierna av Pierre Entreprenad i Gävle AB. Pierre ingår i Storskogens affärsområde Tjänster inom segmentet Entreprenad och infrastruktur, som Thomas Pilo på Storskogen ansvarar för. 

”Vi är mycket glada över att få förvärva Pierre Entreprenad som är ett välskött och lönsamt bolag med fin historik som går 60 år tillbaka. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget tillsammans med ledning och anställda”, säger Niclas Rundlöf Bolin, Storskogen. 
 
”Pierre har haft en stark utveckling de senaste åren och jag är mycket nöjd med att ha funnit en ny och långsiktig delägare i Storskogen. Tillsammans med Storskogen ser jag fram emot att kunna växa och utöka vårt arbetsområde. Jag ser bara möjligheter med affären, för hela bolaget och alla anställda”, säger Fredrik Pierre, tidigare vd på Pierre Entreprenad.

För oss på Pierre Entreprenad kommer ingenting att förändras som påverkar namnet, de anställda eller våra affärsrelationer. Vi har samma namn, organisationsnummer, adress, anställda och vårt arbetssätt är detsamma.


60 år i branschen

2019 firade vi som företag 60 år. Vi är väldigt stolta över både vår anrika historia och vår fortsatta utveckling som hela tiden tagit oss framåt. Som företag blir vi aldrig mätta, utan vi vet att nyckeln till framgång är att alltid vilja bli lite bättre. Vi är noggranna med att befinna oss i framkant av den tekniska utvecklingen, genom att bland annat hålla vår maskinpark årligt uppdaterad. Våra anställda får kontinuerlig kompetensutveckling utöver de kurser och utbildningar som är obligatoriska inom branschen. Allt för att vi ska kunna möta nya milstolpar med stolthet. 

Företagets ursprung och historia

År 1959 grundade Claes Pierre det som i dag är Pierre Entreprenad i Gävle AB. Claes reste runt i Sverige och utförde olika typer av byggnads- och brobyggnationer. Claes pappa Mattias var en skicklig hantverkare som utförde stenarbeten och kallades Ragundagranitens mästare. Han inspirerade sin son till att hamna inom byggbranschen. Sune, barnbarn till Mattias och son till Claes, tog sig i tidig ålder in i familjeverksamheten. Han jobbade i företaget i flera år innan han senare tog över och drev verksamheten vidare. 

Fredrik Pierre, son till Sune, har arbetat inom företaget sedan 1985. Först tillsammans med sin far Sune för att sedan ensam driva företaget som VD fram till 2023. Hans filisofi var att ingenting är omöjligt och att alla problem går att lösa! Han tog med stor skopa passion och skicklighet företaget till att bli en helteckande, trygg entreprenör inom alla typer av byggentreprenader. Fredrik klev av rollen som VD 2023 och arbetar nu som marknadschef.

2023 fick företaget en ny VD, Johan Östblom. Johan har en lång och gedigen erfarenhet inom branschen och kommer ursprungligen från Sandviken. Johan kommer närmast från rollen som distriktschef inom ett större byggbolag i Stockholm.

För en grönare framtid — Pierres miljöpolicy

På Pierre Entreprenad har vi en vision om att bidra till ett mer miljövänligt samhälle. Det genom att vi använder oss av miljöanpassade produkter och material inom samtliga verksamhetsområden. I allt arbete vi utför har vi en medvetenhet om att arbeta resurssnålt och miljävänligt. Vi ska vara väl insatta i aktuella lagar och marknadskrav för att på bästa sätt kunna arbeta med minsta möjliga miljöpåverkan. 

Kontakt


Tel: 026-54 45 00
E-post: info@pierre.se
​​​​​​​
Besöks- och postadress:
Kungsladuvägen 10
802 67 Gävle