Industrigolv - Expertinstallationer av Epoxi, Akryl ,Polyuretan, Densit samt Superfloor

Pierre Entreprenad har installerat industrigolvbeläggningar sedan 1972 och har sedan dess lagt hundratusentals kvadratmeter golvbeläggning i hela Sverige. Vi har med framgång renoverat allt från golv i verkstadslokaler, simbassänger, storkök och stora lagerutrymmen till beläggningar på broar, terrasser och parkeringsdäck. Vi utför även den tekniska undersökningen och skadeutredningen som bör göras innan renovering.

Vi har också stor erfarenhet att inspektera, riva samt att renovera vattentorn. Vi har med framgång genomfört ett stort antal uppdrag runt om i Gävle, Valbo, Älvkarleby och Ockelbo med allt från att montera ner hela vattentorn till att renovera dess insida, måla om fasad samt att inspektera och besiktiga dessa.

Industrigolv och dess betydelse

Industrigolv är avgörande för att upprätthålla en säker och effektiv arbetsplats. Olika typer av beläggningar används beroende på områdets användning och krav. Pierre Entreprenad AB är specialiserade på installationer av epoxi, akryl och polyuretanindustrigolv.

Pierre Entreprenad AB

Vi har en gedigen erfarenhet av att lägga industrigolv och har installerat golvbeläggningar sedan 70-talet. Vi har tagit oss an alla olika typer av uppdrag och lagt hundratusentals kvadratmeter golvbeläggning i hela Sverige. Vi har med framgång renoverat allt från golv i verkstadslokaler, parkeringsgarage till storkök och stora lagerutrymmen. Vi utför även den tekniska undersökningen och skadeutredningen som bör göras innan renovering.

Kontakt


Tel: 026-54 45 00
E-post: info@pierre.se
​​​​​​​
Besöks- och postadress:
Kungsladuvägen 10
802 67 Gävle
Håkan Näslund
Platschef, industrigolv
070-7106823
hakan.naslund@pierre.se

Epoxibeläggningar

Epoxibeläggningar är idealiska för allt från storkök till verkstadslokaler. De är snygga, kemikalieresistenta och lättstädade. Dessa golv är också vattentäta och kommer i valfri kulör och struktur, men bara en hårdhet - stenhård.

Akrylgolv

Akrylgolv är ett annat alternativ som erbjuder en snabb installation - det tar bara cirka två timmar innan du kan gå på golvet. Det finns mängder av färgalternativ tillgängliga, och dessa golv är tåliga och lätta att rengöra. Det är dock inte lämpligt på ex sjukhus och andra offentliga miljöer på grund av den starka doften vid installationen.

Polyuretangolv

Polyuretangolv är kemikalieresistenta, enkla att hålla rena och har en viss mjukhet som minskar ljud. Dessa golv används ofta i garage och parkeringshus eftersom dess flexibilitet tål slitage från exempelvis dubbar bättre än andra beläggningar. Pierre Entreprenad AB rekommenderar att dessa golv används i industriområden och parkeringshus.

Densit-golv

Densit-golv, vi reparerar betonggolv enligt Reduritemetoden. Det skadade betonggolvet repareras med en höghållfast miljövänlig betong, Densit®. Resultatet blir ett golv som tål väldigt hög slitage, framförallt inom den tyngre industrin.

Superfloor™

Superfloor™ Vi tar fram ditt Superfloor genom att slipa bort det översta lagret på betonggolvet och sedan fortsätta slipa och polera nedåt. Ju mer stenballast som exponeras, desto starkare blir golvet. Processen fungerar lika bra på nygjutna betonggolv som på befintliga.

Industrigolv

Inom avdelningen industrigolvbeläggningar utför vi epoxi-, akryl- och polyuretan-beläggningar.
Epoxibeläggningar ger snygga, kemikalieresistenta och lättstädade golv för allt från storkök till verkstadslokaler. Epoxiinjektering innebär att man tätar betong med flytande pasta. Denna unika metod tätar bland annat läckage i sprickor som uppstått i betong. Ett epoxigolv läggs normalt i tjockleken 1,5-4mm men kan även läggas tjockare vid behov. Beläggningen kan fås med eller utan struktur för att halkskydd.

Fördelar med epoxigolv:

  • Epoxi har en tät beläggning och är vattentäta. Det skyddar därmed betongen och är hygienisk och lättstädad.
  • Epoxi tål det flesta kemikalier, salt och oljor och har där med god kemikaliebeständighet.
  • Då golvet avsaknar fogar och motstånd mot kemikalier så är det väldigt lättstädade.
  • Golven är lättreparerade om skada skulle uppstå då reparation kan utföras lokalt utan att påverka rastrerande yta.
  • Epoxi fäster på de flesta typer av material och kan därför användas på de flesta underlag.
  • Epoxi kan även väljas i stort sett vilken kulört som helst, vilket innebär att du kan dela av golven eller göra markeringar med olika färger.
Akrylgolv erbjuder en snabb installation då det i snitt tar cirka 2 timmar innan du kan gå på golvet. Akrylbeläggning erbjuder mängder av färgalternativ samt ger ett tåligt golv som är lätt att hålla rent.

Polyuretangolv har en viss mjukhet som minskar ljud men erbjuder samtidigt ett väldigt slitstarkt golv som inte kräver särskilt mycket underhåll. Polyuretangolv är kemikalieresistenta och enkla att hålla rena. Dessa golv används ofta i garage och parkeringshus eftersom dess flexibilitet tål slitage från exempelvis dubbar bättre än andra beläggningar.

HTC superfloor

Ett betonggolv kan bli så mycket mer än en rå, kall och tråkig yta. Med HTC-Processen™ plockar du mekaniskt fram ett golv som är slitstarkt, snyggt, miljösmart och enkelt att underhålla. HTC-Superfloor™ passar nästan överallt. Den förädlade naturliga och blanka ytan ger en positiv upplevelse i butiksmiljöer. Jämnheten och den enorma slitstyrkan som följer HTC-Processen™ uppskattas högt i industriverksamheter och lager.

HTC-Superfloor™ gör att ytan blir mycket enkel att städa och underhålla som är ett av dom kraven som ställs på bland annat skolmiljöer, sjukhus och andra högt trafikerade områden.

HTC superfloor™ erbjuder fantastisk säkerhet genom sin brandklassning EU, A1FL (96/603/EC) och är helt brandsäker.

På många ställen inom industrier och tillverkning ställs krav på ESD säkra golv och då är dessa golv optimala.

HTC Superfloor™ har testats enligt EN 1815:1997, SS-EN 61340-5-1, IEC 61340-4-1 och uppfyller den amerikanska ANSI/ESD-standarden, vilket gör det till ett utmärkt golv även för känsliga miljöer.

Hållbarhet – en viktig faktor när du väljer golv.

HTC superfloor™ använder minimalt med kemikalier gentemot andra golvlösningar för hårt trafikerade miljöer.
Processen har en väldigt låg energikonsumtion per kvadratmeter (5kWh/m2), jämfört med tex Akryl (49kWh/m2) eller Vinyl (23kWh/m2).

Dom 4 olika slipkoncepten:

  • Platinum är det bästa av det bästa. Genom att slipa och polera golvet i fler omgångar får du ett slätare, jämnare golv med större ballastexponering och oslagbar slitstyrka. Platinum är den mest populära ytfinishen och passar i de allra flesta applikationer.
  • Guld innebär att golvet inte slipas lika djupt som Platinum. Däremot poleras golvet till samma glans. Guld kan därför vara ett bra alternativ för betonggolv som redan är jämna och släta.
  • Silver är en mattare variant av Platinum, eftersom slipdjupet är detsamma. Dock ingår färre polersteg. Det ger alltså ett matt, men starkt golv.
  • Brons är den enklaste HTC Superfloor™-ytan, där den översta delen av betongen finslipas. Ballasten friläggs inte. Detta ger en slät och matt yta, med något lägre slitstyrka. Passar därför bäst i applikationer med begränsat slitage.

Se våra case som innefattar tjänsten

Sandvik

Sandvik anlitade Pierre för nya golvbeläggningar till deras projekt Athena där det ställdes höga krav på golvet med en antistatisk färdig yta på ca 2000m2 med ESD SL.

Bergmans fisk

Pierre uppför nya lokaler för Bergmans Fisk! Dessa kommer att bestå av nytt renseri, rökeri, beredningslokaler, båthus och restaurangbyggnad. Alla golv i våtutrymmen, kök, renseri, butik med mera.

Gevalia

Gevalia anlitade 2019 Pierre för nya golvbeläggningar med Peran STB i deras kaffefabrik, det rörde sig om 1000-tals m2 ny-beläggning i deras produktionshall och truckgångar.

Solängsskolan

Pierre genomför en omfattande ombyggnation av Solänggskolan i Gävle. Vi lägger bland annat epoxi golv i nya storköket, samt lagar, slipar och polerar alla befintliga marmorgolv och trappor.
​​​​​​​
Arbetet har varit omfattande och rör sig om totalt ca 2000 m2.

Sandvikens brandstation

Sandvikens brandstation fick 2019 ett rejält ansiktslyft av sina slitna golv med HTC superfloor.

Gamla golvet bilades ur och vi gjöt en betong platta i den befintliga loken som sedan slipades i flera olika steg för att uppnå ett superfloor platinum som blir ett slitstakt golv med hög glans. Platschef Var Tomas Höglund